Màquina traductora

diumenge, 28 de desembre del 2008

NOVA MASACRE EN LA VÍSPERA DELS INNOCENTS


Més de 200 morts civils per ara. Aquest és el balanç de l´atac de l´exèrcit israelià a Gaza en el dia d´ahir. La diplomàcia internacional lamenta, i ocasionalment condemna, que Goliat esclafi David d´una sola trepitjada. I de pas, a tota la seva família, als que miraven i als que passaven per allà.


La masacre de la víspera dels innocents a Gaza és un autèntic genocidi, i Israel hauria de mirar, més que mai, al seu passat recent. Els EUA, començant per Obama, corren el risc de reduir l´esperança del canvi a un simple “més del mateix”. I la Unió Europea i les Nacions Unides, a què esperen? I per descomptat, tots i cada un de nosaltres, que no podem callar davant una matança que ens hauria de fer vomitar els torrons d´aquests dies.


Rèquiem pels innocents de Gaza, visca el poble Palestí.

dimecres, 24 de desembre del 2008

ARDIENTE NAVIDAD


...Esto me lo envía Emir Sader... Sin comentarios...
Salud y socialismo en 2009 para todas y todos...

dijous, 4 de desembre del 2008

IB3 EN ROSA, IB3 EN LLUITA


Tant de contrast ens recorda a aquella sèrie de televisió dels 70, “Hombre Rico, Hombre Pobre”, quan a Espanya només hi havia la 1 i la 2, però és així: enmig del conflicte laboral entre els treballadors de SBT i Salom i IB3, el politburó d´UM, Nadal inclòs, han presentat avui la nova imatge corporativa de la cadena. I oh miracle, no és blau marí! …És rosa… O val, fúcsia, si voleu.

Sembla mentida el poc sentit de l´oportunitat de l´equip directiu de l´ens públic de la ràdio-televisió pública de les Illes, gairebé una provocació en l´actual moment. És prou difícil que centenars de treballadores i treballadores, professionals de la comunicació, contractats i subcontractats una i altra vegada per uns pocs villans puguin participar d´aquesta IB3 en rose, quan les seves vivències i les seves perspectives laborals són més bé grises.

Els processos judicials en marxa, la persecució sindical i l´amenaça de vaga per a la propera setmana convidarien a penjar un crespó negre o una bandera roja com a logo de transició, però no: s´han estimat més el rosa.
Les licitacions dels contractes per als serveis informatius i els serveis tècnics són de jutjat de guàrdia, una pràctica perversa en l´empresa privada, però imperdonable des de l´auspici d´una institució per oferir un servei públic per a la ciutadania.

És urgent que ens posem a parlar de model, més enllà dels criteris que la gent d´esquerres podem compartir (gestió pública, informació, participació i control social, transparència), però l´actual deriva d´IB3, per molt que es vesteixi de rosa, amenaça amb segrestar aquest debat. Abaix el glamour, endavant amb la lluita!