divendres, 22 d’octubre del 2010

L'ECOTAXA DEL TEIDE, PERQUÈ NO AQUÍ?


El Centre d'Iniciatives i Turisme de Canàries ha proposat aquesta setmana al govern insular el cobrament als turistes d'una taxa de 5 euros per l'ús de determinats camins al Parc Natural del Teide, de la mateixa manera que ho fan altres països del món per accedir a paratges naturals. D'aquesta manera, els diners recaptats servirien per restaurar i millorar aquest paratge únic.

Es tracta d'una iniciativa ben interessant, i que s'hauria d'estudiar per a les nostres Illes per part de les diferents adinistracions, davant la manca d'ingressos a les arques públiques. De la mateixa manera que es cobra per entrar a un museu o a una galeria privada d'art, els espais naturals i la seva preservació tenen un cost que d'aquesta manera si més no podria ser sufragat pels turistes que ens visiten, donat que el nostre paisatge i el patrimoni natural són els principals atractius que tenim.

Es tractaria, doncs, d'una ecotaxa finalista, que possibilitaria entre altres coses l'autogestió dels espais naturals, que al cap i a la fi són el patrimoni de tots i totes. Es tractaria que els turistes es corresponsabilitzassin amb el manteniment del paisatge, de la mateixa manera que ja ho feim nosaltres per la via dels nostres imposts ordinaris.

1 comentari:

  1. Gens d'acord. Que paguin els més rics i no tothom per igual per una cosa tant substancial com gaudir de la natura. Per comptes de proposar que paguem per respirar, proposa que persegueixin als defraudadors de la Hisenda Publica

    ResponElimina