Màquina traductora

dijous, 4 de desembre del 2008

IB3 EN ROSA, IB3 EN LLUITA


Tant de contrast ens recorda a aquella sèrie de televisió dels 70, “Hombre Rico, Hombre Pobre”, quan a Espanya només hi havia la 1 i la 2, però és així: enmig del conflicte laboral entre els treballadors de SBT i Salom i IB3, el politburó d´UM, Nadal inclòs, han presentat avui la nova imatge corporativa de la cadena. I oh miracle, no és blau marí! …És rosa… O val, fúcsia, si voleu.

Sembla mentida el poc sentit de l´oportunitat de l´equip directiu de l´ens públic de la ràdio-televisió pública de les Illes, gairebé una provocació en l´actual moment. És prou difícil que centenars de treballadores i treballadores, professionals de la comunicació, contractats i subcontractats una i altra vegada per uns pocs villans puguin participar d´aquesta IB3 en rose, quan les seves vivències i les seves perspectives laborals són més bé grises.

Els processos judicials en marxa, la persecució sindical i l´amenaça de vaga per a la propera setmana convidarien a penjar un crespó negre o una bandera roja com a logo de transició, però no: s´han estimat més el rosa.
Les licitacions dels contractes per als serveis informatius i els serveis tècnics són de jutjat de guàrdia, una pràctica perversa en l´empresa privada, però imperdonable des de l´auspici d´una institució per oferir un servei públic per a la ciutadania.

És urgent que ens posem a parlar de model, més enllà dels criteris que la gent d´esquerres podem compartir (gestió pública, informació, participació i control social, transparència), però l´actual deriva d´IB3, per molt que es vesteixi de rosa, amenaça amb segrestar aquest debat. Abaix el glamour, endavant amb la lluita!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracias por tu apoyo David. Esperemos que en el parlament haya aunque sea un solo partido (aparte del hipócrita PP) capaz de desmarcarse tajantemente de la deriva neoliberal de UM. Creemos que le toca al tuyo.

Alexandre Charles ha dit...

A veure David. Es un joc de colors amb blac-violeta que simbolitza part de la nostra bandera.

Primerament deien que seria magenta, que no ho és. Y segona ens ha costat 43.500€, una pasta!

Unknown ha dit...

Menos comentarios a favor en los blogs y más acción donde toca: en el Parlament!! Te recuerdo que estos que nos están echando y que no tienen ningún reparo en malgastar lo que se ahorran de nuestros sueldos, ¡son socios del Govern en el que vosotros participais!!
Vergonya

Anònim ha dit...

Soluciones? Yo las doy.
Cerrad YA IB3 por quiebra absoluta. Farrús y sus amigos llorarán al ver la deuda incobrable.
No lo harán, no. Y deberían.

David Abril ha dit...

A Francisco:
por supuesto no estamos de acuerdo con quienes os están echando y malgastan, pero menos habría que hacer si prescindiésemos de la influencia (leve, porque somos pocos) que podemos hacer para que esto cambie de rumbo, y con vosotr@s hacer piña.
La acción no es sólo en el Parlament, es en la calle y promoviendo un debate social a fondo sobre el modelo audiovisual público en esta tierra, mientras tanto socios y enemigos nos comen el terreno.

Anònim ha dit...

Parece que ya se empieza a entender el problema. Esto no es un conflicto laboral, es una lucha. Una lucha que significa mucho más que derechos y mejoras laborales, es la dignidad de las personas amenazadas, de las instituciones públicas, y de los partidos políticos. Todo esto está en juego. No pararemos, no nos callarán!

Anònim ha dit...

Queeeeeeè? que ha costat 43.500 euros? deu meu quina vergonya...si és una pasta que destinada a altres coses seria molt més profitos...
Encara em faig creus...això ja fa pudor...