Màquina traductora

dilluns, 8 de juny del 2009

VALORACIÓ EN CALENT DELS RESULTATS ELECTORALS

Amigues, amics, sense haver tengut temps de fer ni tan sols la crònica d'aquests darrers dies, aquí va l'avanç de la valoració dels resultats que hem fet, en calent, avui vespre...

1. El primer apunt és negatiu, i és sobre la participació. Hi ha hagut una abstenció històrica a Europa, alta a l'Estat Espanyol (aprox. 55%) i elevadíssima a les Illes Balears (63%), on la participació ha estat 8 punts per davall de la mitjana estatal. Es tracta d'una mala notícia per a la democràcia, i la demostració que de la mateixa manera que el projecte europeu ha donat l'esquena a la ciutadania, i la campanya ha estat paradigmàtica d'això, ara la ciutadania dóna l'esquena també a la classe política. Per a EU, no basta amb prendre nota, hem de prendre nota tots els partits polítics, però sobretot hem de ser conseqüents i fer alguna cosa.


2. El resultat global d'IU/ICV és positiu: mantenim els dos eurodiputats en un context molt complex, amb menys eurodiputats espanyols que a les anteriors eleccions, per tant era més difícil aconseguir-los. És un reconeixement també a la feina feta a l'europarlament, on els nostres eurodiputats han estat els més feners d'entre els eurodiputats de la circumscripció espanyola. A nivell general, s'ha produït un vot de càstic al PSOE en favor del PP. A les Illes Balears, valoram positivament la davallada del PP, en tres punts, que sembla aprofitar UPyD. El PSIB es mantén. EU-V ens consolidam, és dels pocs llocs de l'Estat on creixem en vots i en percentatge (+0,3%), i ens consolidam com a tercera força a Menorca i a les Pitiüses, mentre a Mallorca som la sisena força però amb molt poca diferència respecte a la resta (ens movem a una forquilla d'entre 6.000 i 9.000 vots). Creixem també a Palma.

3. Incorporam JA com a prioritat política el reforçament de la democràcia, de la participació i de la societat civil, a escala local i europea davant el demostrat desencant de la ciutadania. I a partir de demà mateix començam a treballar en aquesta línia, amb una proposta oberta a partits d'esquerra i moviments socials de Balears per organitzar una cimera alternativa a la de Ministres de Defensa que es preveu fer aquí durant el primer semestre de 2010. 27 exèrcits a Europa en ple segle XXI i en plena crisi econòmica en la qual milions de ciutadans i ciutadanes ho estan passant malament és la demostració d'aquesta Europa feta a esquenes de la gent, i des d'Esquerra Unida de les Illes Balears seguirem treballant per unes Illes, una Europa i un Món democràtiques, amb drets, sostenibles i solidàries.

4. Finalment, agraïm a tots els votants i les votants que han motrat la seva confiança en EU-V aquestes eleccions, als militants i simpatitzants, dirigents i quadres públics que han col·laborat tant en una campanya difícil i amb pocs mitjans, com avui mateix fent d'apoderats i apoderades i manifestant, novament, el seu suport a aquesta força política i al projecte de canvi que volem representar.

Salut, socialisme i afecte,

David Abril, coordinador i (ara ja sí) excandidat...

2 comentaris:

Alejandro A ha dit...

Gracies a tu pel teu esforç durant aquests dies.

Salut

Jesús ha dit...

Endavant, David. Estem pel bon camí. Enhorabona.