Màquina traductora

dimecres, 10 de març del 2010

CONGRÉS DEL PP: GENS D'AUTOCRÍTICA I MÉS DE LA MATEIXA DRETA

Aquí teniu un articlet, publicat ahir a La Veu de Mallorca:

Aquest darrer cap de setmana, el PP ha celebrat el seu cònclave, en el qual els seus sofrits militants han tingut l'oportunitat de triar, per tercera vegada en tres anys, el seu líder. I és que per molt que s'hagi volgut disfressar de democràcia participativa, ha estat un congrés sense debat i sense autocrítica, un exercici imprescindible perquè el principal partit de l'oposició es pogués situar amb força davant el convuls escenari polític de Balears.

El PP no sols no ha volgut reconèixer la seva part de responsabilitat en tot el que està passant, i en la corrupció que varen protagonitzar juntament amb UM durant l'anterior legislatura, sinó que ha volgut ignorar conscientment que d'aquí a uns dies s'iniciarà el seu calvari judicial, que començarà amb la compareixença de Matas, i no es sap com acabarà: Palma Arena, CDEIB i cola-caos, Turisme Jove, Pla Territorial, Funerària, Bitel2... donen per a molta sentència judicial i per a molta incertesa sobre el futur d'aquest “nou” PP, sobretot quan no hi ha hagut ni una sola dimissió ni sanció contra els nombrosos imputats que els populars encara mantenen no sols a les seves files, sinó a primera fila.

El congrés del PP també ha oferit més dreta i més de la mateixa dreta: al final, com el propi Delgado o els seus partidaris reconeixien: “...perquè votar una fotocòpia, quan podem quedar-nos amb l'original? “, en al·lusió a l'assumpció, per part de Bauzà, de bona part del programa del batle de Calvià. Més de les receptes neoconservadores que han fet d'aquestes Illes una terra de rècords en insostenibilitat social i mediambiental, menys serveis públics, més espanyolisme i una utilització barroera de les qüestions lingüístiques per fer trontollar la convivència, componen el programa del guanyador del congrés, a imatge i semblança del... perdedor?

Tres dies després del congrés, amb la socialista Aina Rado elegida com a presidenta del Parlament, les cares de Bauzà, Fiol i Rodríguez posen en evidència que el PP ha perdut una gran oportunitat per desgastar l'acció del govern d'esquerres, que era la seva única estratègia d'aquí a les eleccions. Ara, és l'hora que l'esquerra prengui consciència d'una vegada de la feblesa de la dreta en el seu conjunt, i passem de la resistència als projectes de futur, i a un projecte de canvi per a Balears capaç de generar il·lusió i esperança a un poble fart de caciquisme.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

"Més espanyolisme" muy bién,sigue insultando a tus votantes haber si nos animamos a votar a los camisas pardas de ER.

David Abril ha dit...

A Anònim:
Prefiero a los camisas pardas de ER que a los de la camisa azul del PP. ...Y aliarme con nacionalismos periféricos de izquierdas en lo que coincidamos sobre la base de un programa que con la derecha españolista.
...Y en castellano, es "a ver", y no "haber"... y "bien" va sin tilde...

Anònim ha dit...

Señor Abril,le felicito por lo bien puesto que está(con acento en la a)en la lengua castellana.
Pero en la comparación que hace sobre las alianzas,es una muestra de que están ustedes mas perdidos de lo que yo me creía.
¿Cree usted que recogerá votos usando el mismo discurso de los nacionalistas?