Màquina traductora

divendres, 9 de març del 2012

Orgull dels nostres majors

Tots hauríem de fer un reconeixement, en aquests temps d'incertesa, a les persones majors que han optat per seguir lluitant, a pesar d’haver finalitzat ja la seva vida laboral. El grup de padrins i padrines-flautes de l’Assemblea del 15-M de Ses Veles, per no anar més enfora, ha aconseguit aquests dies que l’entitat bancària La Caixa acceptàs la seva reivindicació de què els pensionistes amb ingressos inferiors a 600 euros no hagin de pagar comissions, i segueixen en peu de lluita.

Per altra banda, membres de Jubilats per Mallorca, començant per Jaume Bonet, a qui amb na Fina Santiago he visitat avui, duen a terme aquests dies a Can Alcover una vaga de fam en protesta per la política discriminatòria del Govern Bauzà contra el català, que pot fer-nos tornar al franquisme en matèria lingüística. Gent gran que arrisca fins i tot la seva salut pels drets socials i lingüístics i la cohesió social, en aquest cas, de totes i de tots.

Darrera moltes de les mobilitzacions, xerrades, activitats reivindicatives d’aquests temps de lluita, la desenvolupen persones majors com els que acabam d’esmentar, i que són un exemple de compromís a seguir per part de la gent jove i no tan jove, que moltes vegades assumim allò de què “no hi ha res a fer”, oblidant que molts dels drets que estam perdent ara en qüestió de mesos, ha costat dècades aconseguir-los. Des d’aquestes línies virtuals, el meu més sincer reconeixement als nostres majors compromesos.