Màquina traductora

diumenge, 9 d’agost del 2009

ESTIU DE TERROR

Avui, ETA ha avisat (afortunadament) de la instal·lació de tres artefactes explosius a diferents establiments turístics de Palma. Preocupant, després que fa poc més d’una setmana, la banda terrorista assassinàs dos treballadors de la Guàrdia Civil a Palmanova.

Preocupant, perquè no hi ha dret a què els ciutadans i ciutadanes de Balears, ni de qualsevol lloc, hagin de viure amb la por al cos.

Preocupant, perquè aquesta psicosi col·lectiva, amb els nombrosos controls policials i restriccions als espais públics pot fer que s’acabi sacrificant la llibertat en nom de la seguretat.

Preocupant, perquè a la situació d’intertesa econòmica davant la crisi i la nostra excessiva dependència exterior, els atemptats terroristes ens fan encara més vulnerables.

A pesar que la premsa insisteix en destacar que l’amenaça terrorista es produeix “a l’illa on passa les vacances la família reial”, és la gent del carrer, treballadors i treballadores, turistes, residents o immigrants, qui paga les conseqüències dels atemptats d’ETA.