Màquina traductora

dimecres, 24 de febrer del 2010

SENYORS DE LA GUERRA, DEIXAU-NOS EN PAU!!

Avui comença a Palma la Cimera dels Ministres de la Guerra. Avui, a les 8:20 del matí, un grup de la Policia Nacional ben armats m'han fet aturar el cotxe a un costat de les Avingudes, i m'han registrat a mi i al cotxe, ja que com altres ciutadans afectats, devíem encaixar en el perfil escollit pels "maderos" com a potencials subversius: joves, sexe masculí, al voltant de la trentena, sols o sospitosament acompanyats, un parell de dies sense afaitar...).

Com li he dit a un dels policies, aquest desplegament ens dóna la raó a aquells i aquelles que ens hi hem oposat rotundament a la Cimera, i que participarem avui horabaixa a la manifestació convocada a les 19 h. a la Plaça d'Espanya.
Aquí us deix la crida d'EU:

PER UNA MEDITERRÀNIA EN PAU: NO A LA GUERRA

Aquests dies es celebra a Palma la Cimera dels Ministres de Defensa de la UE, una Cimera innecessària, com innecessaris són els exèrcits, les armes i les guerres a un món on el que cal globalitzar de manera urgent és la Pau i els Drets humans.

La Unió Europea no sols no té política exterior, sinó que delega la seva política militar en una OTAN creada durant la Guerra freda, i que a hores d'ara serveix clarament els interessos dels Estats Units al món. El govern de ZP, que tant profit va treure de les mobilitzacions contra la guerra d'Iraq, ara no dutba en enviar més tropes a l'Afganistan, com acaba de ratificar el Congrés dels diputats aquesta setmana, amb l'enviament de més de 500 soldats i prop d'un centenar de Guàrdies civils, amb l'únic vot en contra d'Esquerra Unida.

Milers de civils morts i desenes de soldats "espanyols", la majoria d'ells immigrants i fills de famílies humils, són les conseqüències directes d'una política de guerra al servei dels interessos econòmics d'uns pocs, i amb l'excusa de la lluita contra un terrorisme internacional que aquesta dinàmica de guerra reforça.

A Mallorca, molts equipaments militars en abandó podrien tenir un ús civil i públic (com per exemple el polvorí del Puig de Santa Magdalena, o el quarter d'Illetes), i encara ara, el ràdar del Puig Major serveix per orientar les operacions militars que travessen la Mediterrània cap a l'Orient Mitjà. Per no deixar d'esmentar l'ús de l'aeroport de Palma per al transport il·legal de presoners per part de la CIA a Guantànamo.

8.000 milions d'euros es dediquen a la UE, a pesar de la crisi, a despeses militars. Milers de milions d'euros que haurien de servir, en aquests moments de crisi, a pal·liar els seus efectes entre les persones més desafavorides, i afavorir una reconversió productiva que beneficiàs el conjunt de les persones i el medi ambient.

Per tot això i més, des d'EU participam dels actes de la cimera alternativa a la cimera dels Ministres de Defensa, i treballam i treballarem per gaudir d'una Mediterrània desmilitaritzada i desnuclearitzada, en un Món en Pau.