Màquina traductora

dimarts, 21 de setembre del 2010

SERVEIS MÍNIMS, NO MÀXIMS

La proposta dels sindicats de serveis mínims de cara a la vaga general del 29-S ha escandalitzat el sector turístic (millor dit, el servei empresarial turístic), ja que UGT i CCOO han propostat que no s'operi cap vol internacional, i que les connexions entre la península i les Illes també siguin mínimes. A mí em sembla bé, perquè els serveis mínims cada vegada semblen més serveis màxims, com va passar amb la vaga de Metro a Madrid, fa uns mesos...

Una de les coses que més m'indignen de tot això és la profunda demagògia i la campanya mediàtica contra el dret a la vaga, al qual es contraposa el "dret a decidir" si es fa vaga o no, o els "drets dels ciutadans" a que la vaga "no els afecti"... Jo crec que no s'ha entès que la vaga està per a això, per afectar. per incidir, per fer que reunions contràries als interessos de la majoria es facin enrera.. Perquè ningú no parla de les empreses que comenten ara, amb l'excusa de la crisi, més abusos que mai, i les que fa mesos que no paguen els seus empleats, o les que amenacen amb l'acomiadament (ara, subvencionat gràcies a la reforma) si la gent fa vaga el 29...?

La nostra, a pesar de tot, serà la Comunitat Autònoma on els serveis mínims seran més mínims. I sinó, mirau el que fan per exemple Madrid o la Comunitat Valenciana. És una diferència més ,amb totes les seves contradiccions, entre que governi la dreta o l'esquerra.