Màquina traductora

dijous, 19 de març del 2009

EL PAPA, ELS BISBES ESPANYOLS I LA DERIVA SECTÀRIA DE L´ESGLÉSIA


Fa uns mesos, l´intel·lectual i excol·lega (i en aquests moments a a les antípodes) del Papa, Hans Küng, ens recordava que l´església catòlica va camí de convertir-se en una secta. I aquests dies no li ha faltat raó.


La campanya de la conferència episcopal espanyola sobre l´avortament és un autèntic avortament, una ofensa en tota regla a les dones d´aquest país, i un insult a la intel·ligència humana. Em sembla un autèntic acte terrorista.


I el Papa, a Àfrica, també ha consagrat la seva pròpia croada, en aquest cas contra l´ús del preservatiu, que considera irresponsable. No sé exactament on són els límits de la moral catòlica, però si Jesucrist aixecàs el cap, ben segur es dedicaria a denunciar aquesta deriva sectària, dogmàtica i autoritària de l´església en els darrers temps.


Enguany es celebren els trenta anys de l´arribada de la democràcia als municipis. El mateix any, el 1979, es signava el darrer concordat entre l´Estat Espanyol i el vaticà, que obrí la porta a un estat confessional, a pesar de la Constitució. Uns acords que ZP mantén... perquè?


Sobren raons per perdre la fe, en l´església i en els polítics que s´hi sotmeten. Si es que us en quedava.