Màquina traductora

dissabte, 7 de març del 2009

SON ESPASES

Son Espases, amb la sentència d´ahir del Tribunal Suprem, ha estat un exemple evident de com utilitzar l´interès general de la ciutadania per afavorir l´interès privat, en aquest cas una operació d´especulació urbanística per cert orquestrada entre d´altres per un tal Rodrigo, que de Sant sembla que no tenia res.

Son Espases ja no és reversible, en tot cas és millorable. Sí que ho era fa un any i mig, quan el PSOE i el PSIB varen tragar i ens varen fer tragar a tots aquest “sapo”, perquè al final podria ser que la gran excusa dels doblers i l´interès dels ciutadans ara aquesta sentència la deixi en no-res. Seria interessant investigar el nivell d´influència de les Koplowitz i Florentino Pérez en la decisió final, si més no per prendre nota.

Sí que és reversible aquesta manera de fer política, de plegar-se als interessos dels poderosos i sobretot, de planejar el futur col·lectiu en base a decisions unilaterals. Que Son Espases sigui no sols el nou hospital de referència de les Illes, sinó una referència obligada en la memòria col·lectiva de tots aquells qui ens reclamem d´esquerres.

3 comentaris:

Alejandro A ha dit...

PEDRES A LA NOSTRA TEULADA: quina part de complicitat i per tant de responsabilitat te el BLOC en tot això?

És el que sempre ens diran des del PP i des dels sectors socials que no varen entendre que era preferible fer politiques d'esquerres durant 4 anys a tenir 3 anys i mig de pacte PP+UM i més casos Andratx, i més casos Palma Arena, i més casos Rodrigo de Santos, i més Bitel (3,4 i 5) i més Marina Sans, i més...

Em sap greu haver d'admetrer-lo, però ho tindrem sobre les nostres consciències i a la memòria col·lectiva durant molt de temps.

Anònim ha dit...

SON ESPASES,EL PACTE DEL BLOC I LA JUSTICIA

Des que l'actual Govern PSOE-BLOC-UM va decidir continuar amb la construcció del conegut com “hospital de referència” a la finca de Son Espases, en contra de l'oposició manifesta d'una gran part de l'electorat que va votar, precisament amb l'esperança que tal cosa no es produís, propiciant l'ocasió d'un veritable canvi de rumb totalment distint a la nefasta practica política del PP -UM , tinc molt present, que si l’hospital està on està, és perquè vosaltres, TOTS els partits que formeu el GOVERN i també el PP, ho heu volgut així.
Estic indignada i profundament decebuda des de llavors. Em dol dir-lo, però em considero orfe, políticament parlant.
Em sembla increïble que a causa del recent pronunciament de la justícia, donant la raó als que en el seu moment ens manifestàvem en contra de la destrucció de Son Espases, milers de manifestants, junts del braç... ¡amb vosaltres!... recordeu?. És increïble dic, que ara surtin veus del PROPI GOVERN, a dir que el PSOE i Antich, són els únics responsables de la seva construcció.
Per ventura penseu que la gent és ximple? Això és el que sembla, perquè en cas contrari no s'entén la falta de serietat que demostreu a l'actuar com el nen “espabiladet” que acusa als seus companys, del fet que el mateix, amb la seva acció o omissió ha propiciat, i al sentir-se acorralat assenyala amb el dit cridant, ¡No he estat jo, no he estat jo .Que ha estat aquest¡. Ara sols falta que surti l'altre, i digui, ¡acusica, acusica¡... Vaja, de vergonya. Amb la vostra actitud en relació a Son Espases, heu fet certa la famosa i trista frase de “tots són iguals”… On es la diferència?
En el seu moment no vau tenir la voluntat política de seguir a l'oposició. Una oposició honesta donant suport, però també denunciant, lluitant, exigint complir amb la voluntat popular de la NO construcció de l'hospital a Son Espases. Si així ho haguéssiu fet, per a molts, inclosos votants del PSOE que també se senten enganyats pel tema en qüestió, avui serieu l'única alternativa clara i diferenciada del PSOE .Llavors si, tindríeu la credibilitat que per jo , i possiblement, per a molts dels quals us vam donar el vot ja no teniu, però estant on esteu,… de Son Espases, per favor... pssssssssss!

David Abril ha dit...

A "Anònim":

El problema no va ser exclussivament de coherència del Bloc, sinó de correlació de forces al Pacte i al carrer. Amb més força dins i fora de les institucions, els nostres socis no s´haurien sortit amb la seva, de la mateixa manera que en Nadal ara es blinda d´empresaris i hotelers, l´esquerra social tampoc no protegeix els seus.

El principal problema, en la meva opinió, a part de l´expressat, va ser no tenir una alternativa clara, tot i que des d´EU vàrem córrer a donar fins i tot alternatives d´ubicació.

També els podríem demanar coherència als votants de la zona, que aclaparadorament varen votar PSOE i PP.

Per a nosaltres, només el fet de poder aprovar la Llei de Serveis Socials, i equiparar els drets socials a l´educació i a la sanitat en aquesta Comunitat Autònoma, ja paga la pena per haver passat pel Govern, amb el pes que hi tenim.