Màquina traductora

dilluns, 13 de juliol del 2009

RES NO ÉS EL QUE SEMBLA… DESMONTANT TÒPICS


Jerusalem, dia 1. No ho he descobert avui, però avui sí m'he topat, entre reunió i reunió, amb dos exemples d’allò que a vegades tant costa explicar, per aquella mania que tenim d’”etiquetar” la gent, de caure en el tòpic o pitjor encara, dels prejudicis sense pressumpció d’innocència.

Un, una Verge Maria amb Jesús, en àrab, és a dir: una part de la comunitat àrab, en aquest cas de Jerusalem (la foto és d’un carreró del casc vell, al barri cristià) va adoptar la religió cristiana-catòlica, com podeu apreciar a la inscripció de l’escultura.

L’altre, al barri ultraortodox de Mea Shearim, on quan entres pareix que t’has ficat a una pel·lícula d’aquelles dels Amish, a Estats Units, a no ser pels mòbils i els cotxes, sembla que el temps s’hagués aturat fa almenys cent anys.
Apunt: una part dels jueus ultraortodoxos no comparteixen les posicions del govern (o de l’Estat, que per al cas és el mateix) israelià sobre els palestins, ja que troben que va contra les escriptures… Per cert, tampoc no fan el servei militar, perquè es neguen a agafar una arma…
Res no és el que sembla, no?…