Màquina traductora

divendres, 11 de desembre del 2009

MENYS CORRUPCIÓ, MÉS POLÍTICA

Demà hi ha convocada una manifestació ciutadana a Palma, contra la corrupció. Em dóna la sensació, no obstant, que es pot acabar convertint en una mena de mobilització contra “els polítics”, i de fet la recomanació d’anar vestits de blanc simbolitza aquest rebuig.
Entenc el malestar ciutadà, i aplaudesc la sempre necessària mobilització social per canviar les coses. Però els missatges són importants, i justament per evitar que hi hagi corrupció, la “bretxa” entre el poble i la classe política no s’ha de fer més gran sinó, al contrari, hem de recuperar i reivindicar la responsabilitat que tots i totes tenim com a ciutadanes que, a més de votar cada quatre anys, hem de vetllar perquè els polítics i les institucions facin la seva feina.

El vot en blanc i l’abstenció és, al cap i a la fi, menys democràcia i menys legitimitat per als que siguin elegits. I per tant, més descontrol i probablement… més corrupció. El millor mitjà per lluitar contra la corrupció, a part de recuperar l’honestedat i els valors ètics de l’activitat pública, és la participació ciutadana plena i el control social, la gran assignatura pendent perquè aquesta democràcia no sigui només estacional, com la nostra economia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Cacerolada en el discurso de navidad del rey por la República, en todos los balcones del país. Propongo añadir silbatos, petardos y similares. http://www.publico.es/espana/277283/cacerolada/discurso/navidad/rey/republica

Anònim ha dit...

Molt bó això de l'estacionalitat democràtica: amb el va i ve de PP ;-)
Però t'esmen que la política és resolució col·lectiva dels conflictes; allà on jo entenc que "col·lectiva" vol dir de tothom i no només dels partits, que sou massa jerarquics, obscurantistes i sotmesos al dictat audiovisuals dels mitjans de masses.
Vosaltres sou els que menys i segur que contribuireu a radicalitzar la democràcia :-)
Ànims David!