Màquina traductora

dimecres, 7 d’abril del 2010

GRIP A... US EN RECORDAU?

Després de la campanya d'autèntica psicosi d'ara fa un any, les darreres setmanes s'han donat a conèixer les xifres sobre el Grip A, que en termes globals, han estat gairebé intrascendents per tractar-se, com es deia, d'una pandèia. Es podria considerar un èxit sanitari i de prevenció, però el gran èxit ha estat el de les farmacèutiques, que han fet caixa.

Aquestes informacions, que confirmen l'existència de poquíssims casos, alhora que recorden les xifres milionàries de vacunes experimentals comprades pels governs a les farmacèutiques, s'han fet públiques amb molt poc renou, a diferència del rebumbori que justificà la compra de les vacunes, en el seu dia.

El periodista Pascual Serrano ha denunciat, per la seva banda, l'actitud del govern espanyol davant altres governs europeus: mentre els holandesos han intentat retornar les vacunes a les multinacionals farmacèutiques, el govern d'Espanya ha “donat” a Amèrica Llatina quatre milions de vacunes, intentant comptabilitzar aquesta acció com una acció de cooperació internacional, quan no feïm altre cosa que col·locar una mala inversió als països empobrits. Així, a llevar-nos els marrons de damunt, ara li diuen "cooperar"... O és que això no és tan nou?