Màquina traductora

dijous, 13 de maig del 2010

CARTA

Amigues, amics, avui he estat notícia sense voler ser-ho. No era la meva intenció que es fes pública la carta que ben prest, i fruït de la situació política (interna) dels darrers temps, he fet arribar a la Presidència de Mallorca i a la Interinsular.

Perquè la tengueu de primera mà, sense interpretacions mediatitzades.
Salut!


--
Als membres de la Presidència d'Illes i la Presidència d'EU-Mallorca

Amigues, amics,

sabeu que no és la primera vegada que us planteig la meva dimissió com a coordinador d'EUIB i d'EU-Mallorca, i tots i totes sabeu també que aquesta vegada, és irreversible. Una de les raons per les quals vaig acceptar el repte va ser, tant a l'Assemblea de Mallorca, com la d'Illes, encetar el procés constituent de l'esquerra alternativa i verda per construir una esquerra més forta i més útil, a l'altura dels temps que corren.

Sabeu que no som defensor ni de sigles ni d'organitzacions, i potser per això em vaig equivocar en acceptar la vostra confiança. He estat molt poc “patriota” de partit, però crec que és la defensa de les idees d'esquerres i transformadores la que ens dóna força, també com a organització. En qualsevol cas, que us quedi clar que ho he donat tot personalment, fins al darrer dia que he estat coordinador, i que em dòl que haguem arribat a aquest punt i d'aquesta manera.

D'ençà que fa unes setmanes constituís amb altra gent, sobretot independents adherits al procés, un altre grup, us puc assegurar que va ser amb la idea de tendir ponts davant una polarització objectiva, però l'evolució dels esdeveniments i sobretot unes pràctiques polítiques que no compartesc han fet que l'acord polític sigui inviable. I és obvi que no puc ser a la vegada, coordinador i part en un procés assembleari que ha tret moltes, per ventura massa contradiccions entre nosaltres, allò que defensam però sobretot, com aconseguir-ho.

A tots/es aquells i aquelles a qui hagi ofès i per a qui no hagi coincidit amb les seves expectatives, mil disculpes. Poso el meu càrrec institucional a disposició de l'organització, per deixar-lo tan aviat com em digueu.

Esper que amb tot, ens seguim trobant en el camí de la lluita contra l'enemic, que malhauradament no és entre nosaltres, sinó en les “mesures estructurals” que volen aplicar a les treballadores i treballadors d'arreu d'Europa i del planeta.

Salut i socialisme,

David Abril

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Compañero, ánimo, que al final saldrá adelante lo evidente, que es necesario construir una alternativa de izquierdas, dentro o fuera de IU, que no esté tutelada ni presa ni del psoe ni del pce ni de IU abierta ni de las camarillas que han llevado la organización a la miseria que es hoy. La única adscripción que vale en la izqueirda no es a unas siglas sino a unas ideas y unas prácticas.

Sois los primero donde se ha evidenciado que no hay espacio para aventuras ni refundaciones en IU una vez pasado el temor a la debacle. Ha regresado con la misma o más fuerza algo que nunca se fue, las viejas prácticas de aparato para controlar la organización y repartirse los cargos institucionales, fin único y real de muchos compañeros.

Pero esto ya lo sabes, así que paciencia y no dejes de estar a la espera.

Salud y República

Anònim ha dit...

JA ERA HORA !!!!! Posar les cartes sobre la taula és el que li feia falta a EU, ja que era l'ùnica manera de jugar net. Els seus "dinosauris" aquest fet el desconeixen i per aixó els focs d'artifici que se montaban en cada perìode electoral, aquesta vegada els hi ha explotat a les mans.
Mallorca necessita, ara més que mai, ciutadans i no "polítics" professionals per a fer front al que ens bé al damunt en aquests propers anys
Us desitjo molta sort i gent que cregui amb vosaltres.

Anònim ha dit...

con la que esta cayendo, los sindicatos llamando a la movilización de los trabajadores, por los ajustes anunciados por zapatero y vosotros liados en trifulcas internas como de costumbre, realmente dais pena, como votante vuestro que he sido de toda la vida, simplemente deciros que seré uno de tantos que me abstendré, por no tener un referente politico serio capaz de dar respuestas contundentes al atropello al que estamos siendo sometidos por nuestro gobierno.

Anònim ha dit...

Enhorabona! Ja esta be de personalismes d'inutils i velles glories xafarderes! Visca la 4a, E21 i la forsa social!
Anims per una refundacio sense momies

Alejandro A ha dit...

Me apena ver ciertos comentarios.

Ex?compañero David, te he agradecido la coherencia de dimitir por las causas que anuncias, no poder ser juez y parte, y mucho menos formando parte de una minoría.

Sin embargo, a la vista de los acontecimientos de hoy no puedo pensar que abandonaste las coordinaciones por ese motivo. Algunos compañeros y compañeras vemos muchas similitudes entre tus actos y los de Rosa Aguilar, que se acostó alcaldesa de Córdoba y se levantó Consejera de Andalucía. El jueves ya no eras coordinador y el viernes te destapas con que te organizarás, junto con otros (ex?)compañeros y compañeras en otro partido político.

Lamento que no asistas dentro de unas horas al que era nuestro gran reto hasta hace una semana, cuando cada cual presentó sus deberes y lejos de alegrarnos por las buenas cifras (que ya vaticinaste) nos dejamos alimentar por las suspicacias infundadas. Creo que ya lo comentaste en alguna ocasión aquello de que la desconfianza interna era uno de nuestros males.

Te deseo suerte en vuestra aventura, aunque si me lo permites, más suerte me deseo a mi con la nuestra.

¡Salud!

David Abril ha dit...

Hola Alejandro, la carta era sincera, y si me hubiera planteado hace sólo una semana lo que ha pasado en estos días, no me lo hubiera imaginado.
Pero las prácticas que he visto en estos días, entre ellas la interesada filtración de mi carta de dimisión a la prensa(para que fuera irrevocable) no puedo compartirlas.
Ni miedo a perder, ni "carguitis", ni rosas aguilares.
No es tiempo, como tú dices, de lamentarse, y sí de trabajar. Tal vez así juntemos todos a más gente.
Salud

sara.mulet@gmail.com ha dit...

LA PARTICIPACIÓN Y LA PLURALIDAD CARACTERIZAN LA ASAMBLEA DE REFUNDACIÓN EN MALLORCA CULMINANDO EL PROCESO CONSTITUYENTE DE LA IZQUIERDA ALTERNATIVA Y VERDE



RIGOR, PARTICIPACIÓN Y RADICALIDAD DEMOCRÁTICA

Con 223 personas acreditadas, la Asamblea de Mallorca de la Izquierda Alternativa y Verde se ha convertido en la más numerosa de las celebradas hasta ahora si las comparamos con la historia reciente de EUIB.

La llave de esta participación se ha derivado de la fuerte presencia de personas independientes incorporadas al Proceso Constituyente durante los últimos meses y que han supuesto cerca de un 50% del total de la Asamblea.

Esta presencia de personas independientes se ha hecho patentiza en la elección de delegados y delegadas para la Asamblea Interinsular. Así, de los 66 delegados y delegadas elegidos en Mallorca un 38% son personas no afiliadas a EUIB.


ELECCIÓN DE DELEGADOS Y DELEGADAS A LA ASAMBLEA INTERINSULAR


Entre estas personas independientes destacan la candidata por EU-EV a las elecciones generales del 2008, Marisol Ramírez, la ex-consejera de Bienestar Social del Gobierno Balear , Nanda Caro, el profesor de Universidad Alexandre Miquel o destacados dirigentes vecinales como Antonio Picazo y Rafael Pons.


Asimismo, en la lista de delegados encontramos en el ex- teniente de alcalde del Ayuntamiento de Palma Joana Gual, la ex- Directora General de Deportes del Gobierno Balear Joana Maria Petrus o altos cargos actuales de la administración local y autonómica como Joan Font, Xesca Vanrell, Joan Miro, Llucia Carreras, Emylse Mas, Fernando Galán, Aina Comas, Eberhard Grosske, Marian Feliu y Manuel Cámara. A todos ellos se suman también jóvenes dirigentes de Esquerra Unida como Manel Carmona, Aina Díaz, Alejandro Aparicio y Sara Mulet.


El sistema de elección de delegados ha sido un sistema mixto de lista proporcional y lista abierta. En el sistema de listas cerradas se ha presentado una única lista de 40 delegados y delegadas encabezada por Aina Comas. A la lista abierta se han presentado 29 miembros de la Asamblea de los cuales han sido elegidos 26.


DEBATE DE LAS ENMIENDAS
A los documentos de Estatutos y Tesis Políticas se han presentado numerosas enmiendas de las cuales se han aceptado una buena parte.

Sin embargo, no habido variaciones en aspectos sustanciales respecto a los documentos que, en su día, fueron aprobados por el Grupo Facilitador y la dirección de EUIB.


PROPUESTA DE NOMBRE


En cuanto a la propuesta de nombre para la nueva formación política que será trasladada a la Asamblea Interinsular se ha aprobado por unanimidad una doble posibilidad


- IZQUIERDA ALTERNATIVA Y VERDE separada con un guión de la denominación del referente estatal (IZQUIERDA UNIDA o el nombre que surja del proceso de refundación a nivel de Estado)
o bien
- IZQUIERDA ALTERNATIVA Y VERDE - La IZQUIERDA


Asimismo el lunes 17 de mayo EUIB convoca una rueda de prensa paradar cuentas de los resultados con todo detalle así como la valoración política que será presentada de manera colectiva.

* fuente utilizada: verdana

NOTA IMPORTANTE:
Ya que comentas desde tu blog que se filtró tu carta a los medios...Quiero dejar constancia, aquí también, que tu misiva no fue comunicada bajo ningún concepto desde la Secretaria de Comunicación de EUIB de la que soy responsable directo. De hecho, ese día me desperté recibiendo llamadas de los medios y después leí tu email...en ese orden.
En fin, suerte compañero en tu aventura.

Anònim ha dit...

No entenc res David. Dijous surts dient que et trobes perdut entre dues corrents, i al dia següents t'en vas amb una d'elles.
E21 promulga rompre amb IU Federal, i tu et sumes... No entenc res, ens has estat enganant tot aquest temps?
Em sent defraudat.
Vaig veure a la premsa noms com en de Nanda Caro, Alexandre Miquel, Joana Maria Petrus, Rafa Pons... Em costa molt creure que aquests no son "dels nostres", i que tu estàs a un altre projecte polític. Tal volta el que anuncia el PSM avui, de fer un Bloc també amb UM?
No m'ho puc creure David.

David Abril ha dit...

A Anònim:
en una setmana, tot s'ha precipitat.
No hi havia res pactat amb ningú, i molt menys això que avui diu el DdB que Santiago i Abril "ja ho teníem pactat amb el PSM". Qui vulgui ara alimentar teories de la conspiració, que les alimenti, no crec que sigui ni ajudi a recompondre res, i haurem de recomposar.
Jo no me'n vaig amb e21, ni ells amb mi, ni els de la 3ª tampoc. Ens uneix el fet de no compartir com s'ha avortat un procés que tenia uns objectius ben clars.
Serà mal d'entendre, i és dolorós, per a totes les parts, política i personalment.
Ara toca fer feina i necessàriament, retrobar-nos en el camí.
M'agradaria que els Anònims tenguessin nom i llinatges, ja que a diferència d'altres, no els elimin.

Xavier Riera Ramis ha dit...

No m'entretindré a revisar, punts per punt les coses dites als comentaris.
Podria entretenir-me a les anotacions sobre els esdeveniments i l'assamblea que he pogut llegir aquests dies, algunes ratllant la paranoia (ben bé crec que la meva), però tampoc.
Només unes paraules, poca cosa, per dir, del procès constituent, de l'avortament del mateix, de'n David, i de mi: cosa que interessarà a poca gent, però segurament llegirà qui es dedica a fer pretesos anàlisis de la situació que no són més que la projecció de les pròpies idees prèvies. Val a dir, que segurament en el meu cas també.
Però jo vaig optar decididament pel camí que s'obria entorn a David. No em mou la meva autoafirmació, que no la necessit, ni una determinada quota d'incidència, que no la tenc ni era legítima. Sí el reconeixement a la tasca engegada per David, a les hores dedicades per ell i altres (amb qui no necessàriament coincidien ni coincidiem amb tot) per arrancar un procés que, amb molt de coratge, pretenia respondre als reptes de l'esquerra en els temps incerts que ens ha tocat viure. Incerts, però no miserables: aquells que enyoren al Marx contextualitzat haurien de fer un esforç per entendre les condicions de vida dels treballadors i treballadores d'aquells temps infames, i aturar-se a intentar entendre la nostra societat. Si pretenen no variar en res els seus esquemes ideològics, encara no entenc com no els grinyola el cap.
Es tractava de respondre a nous desafiaments amb imaginació, i l'Esquerra Unida aquella (em dol escriure aquella) ha cregut que millor no aventurar-se, que ja està bé com eren, i que si som els mateixos i pensam com sempre, no necessitam massa de ningú, i bé que ens hi trobam: malgrat això signifiqui no jugar en cap cas cap paper transformador. Aquella Esquerra Unida, aquesta Esquerra Unida, no era la meva Esquerra Unida. Potser en altra moment.
Però ara he optat per la reinvenció de les idees, de les polítiques i de les formes de practicar la democràcia. Per això es va fer inevitable aquesta ruptura. David és amic, i en qualsevol cas m'ha semblat ecertada la seva decisió. Però no és això: ell representava l'aprofundiment en pràctiques ara, a inicis del segle XXI, totalment necessàries. Molt arriscades i potser condemnades a fracassos, però necessàries. I per això m'he situat al seu espai.
En ell recauen ara les pressions i requerira molta salut, i alegria, per refer-se: per molt que alguns banalitzin a preacords imaginaris (qui sap si no és encara pitjor: que els saben imaginaris).
NO sé si algí si ha fixat, però en David no ha despertat Conseller: una desafortunada comparació que mostra certa misèria.
I ja em perdonareu una cosa: i què, amb Rosa Aguilar. Vegent algunes d'aquestes pràctiques asfixiants no m'és del tot extranya la seva decisió. Ni m'ho va ser en el seu moment. Ella escollí un altre espai, més fàcil, segurament. Però el cainisme provoca situacions d'emergència, en les quals és obligat haver de prendre decisions doloroses, encertades o no.
Però la darrera línia, per en David: salut i alegria! Que no t'abareteixin el somni. Tampoc que no te'l malbaratin.

Anònim ha dit...

SEÑOR ABRIL, GRACIAS POR PUBLICAR LOS ANÓNIMOS Y MÁS SI ESTOS NO SON INJURIOSOS, ME HA HECHO MUCHA GRACIA EL COMENTARIO QUE HACE REFERENCIA A LAS MOMIAS. QUE LE VAYA BONITO Y SU FUTURO SEA MUY POSITIVO PARA NUESTRA COMUNIDAD.

Alejandro A ha dit...

"Ens uneix el fet de no compartir com s'ha AVORTAT un procés que tenia uns objectius ben clars"

Sabem quin ha estat el principal obstacle: la federalitat amb IU.

"El manifest que va donar inici a aquest procés constituent parla de que una esquerra moderna avui dia ha de tenir referents federals. Avui dia, referents federals només hi ha dos arreu de s'Estat: Izquierda Unida i el PSOE. Jo crec que ningú d'aquesta sala ni ningú que s'incorpori a aquest procés deu tenir en ment el vincular-se al PSOE. Això vol dir que una de les coses que es debatràn a aquest procés és quina és sa forma de federació amb IU i altres forces de l'esquerra alternativa arreu de l'estat"

http://vimeo.com/8624781

Parlàvem del mateix? Resulta més que curiós que qui no volia el vincle amb IU de la mateixa forma que el que existeix amb EU sigui qui ha començat una nova aventura. Legítim, per suposat. Però afiliat a l'idea del "morir matando" i valorant capciosament i intentant deslegitimar el procés que han abandonat.

Per cert, qui ha filtrar què? Cualque periodista, dijous passat, em va dir que havia xerrat amb en David Abril per tot allò de la dimissió.

Hem d'anar amb molta cura de deixar caure que algú ha filtrat alguna cosa.