Màquina traductora

divendres, 7 de gener del 2011

MENYS MURS, MÉS PONTS.


206 quilòmetres de mur és una de les respostes de Grècia perquè el poble grec, castigat per la crisi però sobretot per les mesures estructurals de desmantetllament dels serveis públics i retalls profunds en els drets socials, miri cap a un altre costat.

Si no era prou amb els murs que separen la frontera de Ceuta i Melilla amb el Marroc, Mèxic i els Estats Units, o Israel i Palestina, el govern grec construeix ara un gran mur a la frontera amb Turquia, donant a ententre que l'"enemic" o el "culpable" de la crisi no són els bancs, ni els poders financers, ni uns polítics que no fan altra cosa que sometre's als seus interessos: són els turcs sense papers.

A milers de quilòmetres d'aquí, als Estats Units, el "tea party" mitjançant els representants del partit republicà de cinc Estats, impulsa una Llei perquè els fills d'immigrants no puguin accedir a la nacionalitat americana... Tenir un president negre per primera vegada en la història per això... El més trist és que aquí, el mur que separarà Grècia i Turquia és un mur consentit per una Europa que que cada dia fa mèrits per demostrar que ha perdut el nord... i el sud.