Màquina traductora

dimecres, 13 d’octubre del 2010

CAIB, PRESSUPOSTS, DRETA, ESQUERRA...


A pesar del risc evident de perdre les votacions al Parlament, el Govern elaborarà finalment una proposta de Pressuposts de la CAIB per a 2011 que contemplin, per lluitar contra la manca d'ingressos que fan minvar el pressupost, la incorporació de nous ingressos mitjançant la creació d'imposts ecològics i de gravar les rendes més altes en el tram d'IRPF que recapta la Comunitat autònoma.

Es tracta, doncs, d'assumir la proposta del Bloc, que hem defensat des del principi que no es podia acceptar gratuïtament un retall generalitzat sense cercar alternatives a la crisi de les arques públiques, i de fet es tracta de l'única manera de poder mantenir i prioritzar davant altres qüestions l'educació, la salut, els serveis socials i els serveis públics en general.


La negociació amb PP i UM es fa impossible, ja que rebutgen de ple la creació d'aquests imposts, la qual cosa vol dir que les seves esmenes al Parlament bé són irreals, bé hauran de suposar retallades en allò que per al govern d'esquerres en minoria és prioritari. A l'hora de fer els comptes, dreta i esquerra queden retratats, si més no en aquesta ocasió: ni PP ni UM volen que els rics paguin imposts. Ha quedat clar.