Màquina traductora

divendres, 1 d’octubre del 2010

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE


Des d'aquesta bitàcora, la meva solidaritat i el suport més sincera Rafel Correa, el president democràtic de l'Equador, que ahir va ser segrestat en un intent de cop d'Estat que sortosament, ha resultat frustrat fa només unes hores.

L'excusa d'aquest intent de cop d'Estat sembla haver estat l'aprovació d'una Llei que equipara tots els funcionaris i elimina determinats privilegis a tots per igual, qüestió que no era acceptada per part de la policia i l'exèrcit. No obstant, s'ha confirmat que els revoltats eren fidels a l'expresident Lucio Gutiérrez, i que el transfons del segrest eren polítics. I ben segur, que darrera els revoltats hi ha, com sempre, interessos econòmics de les multinacionals occidentals.

Correa és un personatge que ha fet perillar els interessos d'una minoria recolzada externament, perquè ha promogut profundes reformes, sempre per la via democràtica per acabar amb la pobresa històrica a l'Equador i protegir el medi ambient i els seus recursos. En ser alliberat, Correa es va adreçar al poble equatorià amb la mítica frase del Che: "Hasta la victoria siempre". Estam amb tu i amb el poble!...De moment, en aquesta pel·lícula guanyen els bons...