Màquina traductora

dijous, 7 d’octubre del 2010

HONGRIA, MÉS RAONS PER AL GLOBAL WORK PARTY


A més de les pèrdues de vides humanes i els danys materials, el desastre ambiental que ha provocat el vertit d'una balsa amb materials càustics encara no es pot quantificar. I com sempre, es tracta d'una catàstrofe que es podria haver evitat, si a les qüestions ambientals i al control sobre els residus perillosos se'ls donàs si més no la mateixa importància que a la producció i als beneficis econòmics en aquest cas d'alumini.

Greenpeace ja ha recordat que a Espanya existeixen centenars de basses com la d'Hongria, majoritàriament lligades a la indústria minera, i que moltes d'elles han estat denunciades justament per qüestions tant d'insalubritat com de seguretat de les instal·lacions.

A veure quan prendrem nota, perquè enguany a la crisi global i ecològica se li han sumat ja diverses catàstrofes ecològiques per causes humanes, la més destacable el vertit de la BP al Golf de Mèxic. Per això i molt més, un grup de persones recolzats per col·lectius ecologistes i altres celebren (i celebram) aquest diumenge, el 10-10-10, una jornada per les solucions climàtiques. Es tracta que tots (i això no lleva que uns tenen més responsabilitats que altres) ens comprometem a fer una acció contra el canvli climàtic, i animem a altres a fer-ho. A Mallorca, per exemple, el GOB prepara una acció reivindicativa a les avingudes, i la DG de Canvi climàtic també ha promogut la Fira de la Serra de Tramuntana amb tot un seguit d'activitats ambientals. Si vols inscriure el teu compromís, entra a http://350.org i difon!