Màquina traductora

dilluns, 18 d’octubre del 2010

FRANÇA COM A EXEMPLE DE RESISTÈNCIA SOCIAL I CIUTADANA


Mentre que a l'Estat espanyol el govern de ZP es pot permetre el luxe de dir que a pesar de la vaga general del 29-S no pensa modificar ni una coma de la reforma laboral, i és més que probable que el govern central dugui a terme més retalls en els drets socials i laborals, a França la situació és ben distinta.

La resposta social i ciutadana a la crisi, amb els sindicats i les organitzacions d'estudiants al capdavant, ha resultat del tot contundent i constant, i van ja per la vuitena jornada de vaga, amb més de dos milions de persones participant aquest cap de setmana a les protestes a París, i uns tres milions arreu de la República.

El lema més reiterat al carrer davant el projecte de retalls en les pensions programat per Sarkozy ha estat aquestes setmanes "Els vells a la misèria, els joves malvisquent: aquesta societat no la volem". Tot un exemple per a nosaltre de com els veïns francesos defensen la seva dignitat amb compromís, solidaritat intergeneracional i alegria. A prendre nota, tots i totes.