Màquina traductora

dimarts, 20 d’octubre del 2009

EL LADO OSCURO

Avui, continua el “culebron” de Son Baco... El portaveu del PP, Francesc Fiol, ha dit que si Vicens vota la seva esmena perquè es faci el camp de golf, “guanyarà el bé per damunt del mal”... No sé si el Parlament de les Illes Balears es sembla a Star Wars, però si és així, no sé si des d’”el lado oscuro”, des del PP, estan per donar lliçons de moral, o d’allò que està bé o malament...

Els comptes de 2010 no acaben de sortir. Són comptes de crisi, amb gairebé un terç menys d’ingressos prevists, i amb un sostre de finançament que estableix el Banc d’Espanya que no permet endeutar-nos més... ara que realment és necessari, per fer front a les conseqüències socials de la crisi. Això, per no parlar del sistema de finançament autonòmic, que al final sembla que ens deixarà, de bell nou, per davall de la mitjana. A pesar de tot, na Fina Santiago ha fet una bona negociació, i això es nota en els nombres que entraran al Parlament.

I en el pla internacional, la comissió electoral de queixes de l’Afganitan diu que amb l’elecció de Karzai com a president hi ha hagut “tongo”... Que li han posat més de 5 punts més del que es mereixia, és a dir, que és un president fruít del frau... I perquè serveix tanta missió militar si ni tan sols són capaços d’assegurar la transparència d’unes eleccions? Qui guanya amb l’elecció de Karzai i els senyors de la guerra?