Màquina traductora

dissabte, 24 d’octubre del 2009

GOVERN EN MINORIA

Aquesta és la proposta central del Consell Polític d’EUIB que hem celebrat avui. A la resolució aprovada, el primer que feïm és manifestar la nostra preocupació perquè els arbres no deixen veure el bosc. És a dir, la corrupció no deixa que parlem dels problemes de la ciutadania, de la incertesa de moltíssimes persones i famílies a les Illes Balears que han perdut la feina i no tenen un futur clar; del creixement de les borses de pobresa; de la necessitat d’un nou model de desenvolupamen que situï les persones i el medi ambient en el primer terme de les polítiques: la conjuntura, i la corrupció com a tema “estrella”, es menja permanentment la POLÍTICA, o el que hauria de ser la política.

I el que és pitjor, la no assumpció de responsabilitats polítiques per part de bona part de la cúpula d’UM, implicada en casos de corrupció amb el PP a l’anterior legislatura, corre el risc d’hipotecar els avenços del programa pactat el 2007.

Per això, un govern en minoria comença a ser una opció més que desitjable. La successió i el “suma y sigue” de casos de corrupció que afecten UM, més enllà de la seva evolució judicial, i les investigacions policials i de la fiscalia anticorrupció, cada vegada apunten de manera més clara a un finançament il·legal en massa del partit a l’anterior legislatura, quan governaven amb el PP. Que el TSJB hagi cridat a declarar com a imputada Munar abans que Nadal no és gratuït, en la nostra opinió.

Així, a partir d’avui farem tot el possible, a les institucions i al carrer, per fer pressió i fer efectiva aquesta proposta, la del govern en minoria mentre no ens deixin altra opció, i per fer-la possible volem compartir estratègia i tàctica amb els nostres socis, amb el Bloc i Eivissa pel Canvi, amb els quals compartim també bona part de la nostra política. I amb el PSIB, que és qui, amb totes les dificultats que volgueu (ningú no diu que sigui fàcil, tot això), té més possibilitat de moure peça.