Màquina traductora

dijous, 22 d’octubre del 2009

MUNAR ECLIPSA

La imputació de MAM, presidenta del Parlament de les Illes Balears, qui en teoria hauria de vetllar pel bon funcionament de la nostra petita democràcia parlamentària, és lamentable. I ho és més enllà de la seva deriva judicial, perquè la política és un binomi indestriable entre ètica i estètica, i evidentment no és ètic que algú que cerca el seu benefici particular es dediqui a la política (ni estètic), però és evident que la imputació de Munar, si més no, fa que plogui damunt banyat.

I el que és pitjor, la imputació de MAM eclipsa la que realment hauria d’haver estat la notícia del dia: els escorcolls a diversos departaments del Consell de Mallorca i despatxos privats vinculats a Nadal i Vicens, a la recerca de factures falses i documents incriminatoris sobre Son Oms i un hipotètic finançament il·legal d’UM.


Si la setmana passada els partits del pacte escenificàvem la pau en nom de l’estabilitat, ara és evident que mentre no s’assumeixin responsabilitats polítiques per part de qui les ha d’assumir, no hi haurà ni pau, ni estabilitat. Des d’EU i el Bloc ho vàrem intentar: que el re-pacte inclogués un punt de compromís sobre la corrupció per part de tots els integrants del pacte. No hi va haver acord.

I ara, és el moment de les decisions. Fins ara ens hem dedicat a demanar dimissions, exigir-les, sol·licitar cessaments... No crec que siguem nosaltres els únics que ens sentim incòmodes perquè no es mogui fitxa, i ho acabarà pagant el conjunt de la classe política i la credibilitat institucional, que està en entredit.

Mentrestant, deixam de parlar de coses importants. Per exemple, del 14% de la població de les Illes Balears que viu per davall del llindar de pobresa, de l’empitjorament de les condicions de vida de molta gent per la crisi i els qui treuen profit de la mateixa. De la denúncia de CCOO que molts empresaris hotelers no han donat enguany els dies lliures estipulats als seus treballadors i treballadores, de la pèrdua de drets i de dignitat...