Màquina traductora

dilluns, 26 d’octubre del 2009

REGENERAR-SE

Avui ha estat divertit escoltar na Catalina Julve explicar que la reunió d’avui d’UM NO ÉS PER REGENERAR-SE. Evidentment, és una reacció al nostre consell polític de dissabte, on proposàrem govern en minoria PSIB-Bloc-ExC si no hi havia canvis a UM, amb els imputats fent una passa enrera. Això és com una partida d’escacs, i la ciutadania espera moviments per part de tothom, no només per part d’EU. Ridícula també la reacció del PP, que parla d'"espectacle": per espectacle, el que ells varen donar amb UM la legislatura passada, o han oblidat ja qui és el protagonista de la major part de casos de corrupció?

Una vegada confirmat que el febrer de 2010 hi haurà una cimera de Ministres de Defensa de la UE a Mallorca, convocarem a partits d’esquerra i organitzacions socials per muntar una cimera alternativa, una cimera per la pau i la justícia, amb les quals no farien falta armes. No té sentit que a una Europa amb més de 30 milions de persones sense treball i més de 40 milions de pobres, es mantengui una elevadíssima despesa militar, i l’existència de 27 exèrcits a pesar de la pretesa unitat política del continent.

I una alerta ahir, que apenes ha trascendit, d’emergència a la central nuclear de Cofrentes (València), ens recorda els riscos de l’energia nuclear, i uns perills que s’obvien del tot per part d’aquells que defensen, en ple segle XXI, les “virtuts” d’aquest tipus d’energia. Calendari de tancament de les nuclears ja!

Al local d’EU, ahir, molt de moviment. Els companys i companyes del “Frente solidario”-Frente amplio Mallorca, una cinquantena d’uruguaians i uruguaianes residents a Mallorca han seguir ahir i anit l’evolució dels resultats del Frente Amplio, front d’esquerres que es presentava ahir a les eleccions al país, amb “Pepe” Múgica, exguerriller, al capdavant. Sembla que a pesar que el Frente hauria obtingut entre un 47 i un 49% dels vots, hi haurà segona volta. A les eleccions d’ahir també es va aprovar en referèndum jutjar els militars que vulneraren els drets humans durant la dictadura.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

David,
La teva terra et reclama: el govern del PP d'Inca proposa un PGOU que promou 27 hectàrees més de sòl urbanitzable.
Estic amb tu en l'anhel per resoldre els grans temes que esmentes: corrupció política o pau i justícia.
Però cal, urgentment, no deixar de fer front a les agressions locals.
Salut i Ànims!!!

David Abril ha dit...

A anònim: ...no sé d'on treuran les 27 hectàrees d'urbanitzable. En parlaerem a la propera reunió de Bloc x Inca.
Com tu dius, la pau i la justícia es comença a construir des de l'esfera local.
Salut!