Màquina traductora

dimarts, 19 de gener del 2010

EL MARTIRI DE SANT SEBASTIÀ

Sant Sebastià, màrtir del cristianisme, va viure a l’Imperi Romà el segle III, al qual servia en qualitat de cap dels exèrcits. Quan l’emperador Maximià va sebre que era cristià, li va donar a triar entre ser soldat o seguir la seva fe. Com que el màrtir va triar l’opció “B”, va ser fermat a un pal i els seus propis soldats el varen arrebossar de fletxes. Així i tot, es va salvar, i davant la insistència en seguir a Jesucrist, Maximià va tornar a ordenar torturar-lo i matar-lo.

Avui, víspera de Sant Sebastià, patró major de Palma, el martiri serà a Cort. Un martiri que patiran en primera instància el Bloc i el PSIB, que hauran de fer companyia a Nadal, a qui el jutge va retirar el passaport ara fa un mes, per una peça separada d’un dels casos de pressumpta corrupció que pesen sobre ell. Ni uns ni altres el volen a la majoria, i hauran de triar entre la fe en la democràcia o l’imperi des corruptes.

La ciutadania, a punt de perdre la fe, ja ha triat. EU i el Bloc, també. El PSIB està a punt de fer-ho, i UM corre el risc de ser sacrificada definitivament, de quedar-se al limbe.
Avui, un any més, a Palma es combinarà el martiri amb la festa.