Màquina traductora

diumenge, 6 de juny del 2010

INICIATIVA D'ESQUERRES...

Ahir nasqué un nou partit d’esquerres a les Illes, que els i les participants a l’Assemblea definiren, definírem, de moltes maneres. Em quedo amb una pluja fina (de la que cala) del que es va dir:

una esquerra en construcció permanent
i amb capacitat de suma

que recuperi les paraules que la dreta ens ha robat: llibertat, solidaritat, democràcia, igualtat, sostenibilitat, poble…

una esquerra que redescobreixi el socialisme

un espai d’encontre i de reencontre

una esquerra que connecti persones, col·lectius i lluites
més globals
o més quotidianes
en clau de síntesi i no de majories
una esquerra que creï aliances amb les coses que passen
als pobles, als barris
un punt de trobada per a l’acció
que converteixi el malestar social davant la crisi en resposta organitzada
i molt més

Demà, ja enfeinats, us remetré als documents i la política aprovades.

Ahir érem Feim Esquerra, ara som Iniciativa d'Esquerres.

Salut i socialisme!

24 comentaris:

Hugo Martínez Abarca ha dit...

¿No deberías pedir la baja en "I Love IU"?

David Abril ha dit...

Hola Hugo, pues no sé! Por qué no pedís la baja de todos los que no tengan estrictamente carnet de IU en iloveiu?
De momento, no somos opciones electorales diferentes.
Salud

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Ya, "de momento". Lo que no hay en I Love IU es nadie que haya abandonado IU... Quienes han abandonado IU nunca han esperado a presentarse a unas elecciones para pedir la baja, pero por tu respuesta ¿debo entender que Iniciativa D'Esquerres se considera del entorno de IU?

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Hugo,
viendo los invitados a la fiesta de presentación, harán lo que mejor le convenga al propietario de la 'franquicia'. Si le interesa un frete de izquierdas (o no sufrir ellos desgaste), como en Catalunya, pactarán con IU, pero intentarán que IU no lleve el cabeza de lista. Si les interesa más el desgaste de IU se enfrentarán, aunque sepan que no tienen opciones, como en el País Valencià.
La última palabra está en el carrer Ciutat de Barcelona...

Ignacio Blanco ha dit...

Encara no m'he acostumat del tot a la pocavergonya de les persones que s'omplin la boca parlant de "democràcia" mentres practiquen el transfuguisme.
En fi, lamentable.

Ramon ha dit...

Moltes felicitats!
Crec que ens cal un projecte d'esquerres gens sectari i obert.
No em desagrada el nom que heu triat.
Per mi tant ICV com IdPV son referent de l'esquerra no dogmàtica.
Endavant!

Per cert Hugo, a I love IU hi han blocs de gent d'ICV... no crec que sigui contradictori i menys si el que volem és avançar en un marc unitari d'esquerres.

Anònim ha dit...

Nueva partido en Baleares, Ezker Batua desintegrada, Taberna fuera de IU construyendo un nuevo espacio en Navarra, las Iniciativas mediterraneas revoloteando, Monedero y Pedro Chaves presentando libro en Mallorca con el nuevo partido....ummmm, algo se cuece.

Si la refundación acaba siendo lo que parece, un reparto de puestos en listas entre los aparatos territoriales y el pce, a la espera de la previsible bajada electoral del psoe, podremos elegir entre seguir en IU o construir un nuevo espacio político. Algo es algo.

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Ostres! Aquesta sí que és bona!
"Marc unitari d'esquerres", aquesta afirmació, referida a dos grups de gent (IdPV i Iniciativa d'Esquerres) que han nascut fruit d'escisions i que, per suposat, s'han escindit portant-se el seu càrrec institucional, és magnífica.
Amb més "marcs unitaris d'esquerres" com aquests s'arreglarà l'atomització de l'esquerra transformadora, segur!

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Si, yo también creo que la mejor forma de crear un marco unitario de izquierdas es ir creando escisiones.

Ramon ha dit...

Iñaki,
per mi, aquest tipus d'actitud es precisament dogmàtica.

L'esquerra és, i seguirà sent plural. Cal viure amb serenor les escissions. Considero que creure en marcs unitaris és creure en el treball conjunt dels diferents partits d'esquerres.
Pel que he entés, així segueix essent. la gent d'Iniciativa d'equerres ja no es troba a EUIB pero segueixen treballant per al Bloc, tant al Parlament com al Govern.

Al País Valncià qui va trencar el marc unitari de Compromís va ser EUPV!

No entenc perquè tanta bilis...
I si ens posem tots a treballar enlloc de enfatitzar en allò que ens separa?

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Desde Alicias en el País de las Maravillas no había leído nada más enternecedor que la justificación de una escisión como forma de buscar un marco unitario; y que defender la pluralidad cuando no se acepta que en caso de diferencias entre plurales se adopte la decisión de la mayoría.

Es grotesco.

Yo lo único que pido es que no se tenga tanta jeta y que igual que el autor de este blog, que se ha ido voluntariamente de IU a otro partido, no enlaza a I Love IU ni a nada que tenga relación con IU pida que I Love IU no le enlace a él. Por aquello del do ut des.

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Ramon:
Encara és hora que algú m'expliqui com és possible que un partit polític que té una única identitat (sigui comunista, ecosocialista, socialdemòcrata...) és més plural que un moviment polític on tenen cabuda diferents identitats.
Dius que ICV o IdPV són menys dogmàtiques que IU. Saps quin mètode s'aplica a Catalunya per a el·laborar les llistes electorals? Per què no s'accepten les primàries? Mira si soc dogmàtic que, tot i la marginació que moltes persones d'EUiA patim a les llistes i les maneres de fer d'ICV consistents en primer prenc la decisió i després ho comunico als socis, he donat i continuo donant suport a la coalició a Catalunya.
El tema del País Valencià el tergiverses totalment. Una minoria d'EUPV va marxar de l'organització (com no, emportant-se els càrrecs) quan no es va acceptar que els llocs a la llista que volien. Van pactar amb el Bloc al grup parlamentari de les Corts per canviar la portaveu, van deixar de passar els ingressos corresponents a EUPV... Van ser ells que van marxar d'EUPV per a formar IdPV, i després van pactar amb el Bloc (que té com a referent a Catalunya CiU) tornar a reeditar "Compromís". IdPV va trencar amb EUPV per a continuació pactar amb el Bloc!
Mira, feu el que vulgueu, però si us plau, no ens prengueu per idiotes. Quan en David va anunciar que creaven 'Feim Esquerra' li vaig demanar si seria una corrent dins d'EUIB, un partit aliat amb ICV o una cosa independent. D'això fa pocs dies. Va respondre que el temps diria cap a on evolucionava 'Feim Esquerra'. Efectivament el temps (molt poc, per cert) ha dit què era realment l'invent.
Entenc que hi hagi 'ecosocialistes' dins d'IU que tinguin com a referència i ideal ICV. Entenc que, de vegades, no sigui fàcil la convivència amb determinada gent del PCE. Entenc que a molts els hi agradaria que IU s'assemblés més a ICV. Però el que no s'hi val és que si no podem transformar IU, marxem aprofitant les sigues d'una altra organització. I, a sobre, dir que es fa per tal d'afavorir l'unitat de l'esquerra.
Imagino que si tan unitaristes i poc dogmàtics sou, acceptareu al País Valencià els darrers resultats electorals en que EUPV i Compromís es van presentar per separat (Generals de 2008) i intentareu un pacte electoral per aquest cicle electoral confeccionant unes llistes seguint el criteri que la 'poc dogmàtica' ICV aplica a la 'dogmàtica' EUiA en Catalunya. Seria una bona prova de les veritables ganes de crear aquest 'marc unitari d'esquerres' i un exemple de 'poc dogmatisme'.
Salut!

Anònim ha dit...

Lo que está pasando en IU, y pasará aún más en poco tiempo, e lo siguiente.

Quienes consideren que la relación de fuerzas interna no les es favorable pero que representan a una parte del electorado se irán saliendo. Da igual el sector. En algunos casos para intentar ir en coalición con IU a las elecciones y en otros para medirse y acabar en coalición electoral.

En definitiva, la progresiva consolidación del modelo catalán, donde Iniciativa y EUiA van juntas a las elecciones pero son diferentes partidos. En función de la relación de fuerzas será el reparto electoral.

alex ha dit...

ay que pena no se si me da mas risa el nuevo pseudoengendro pro Iniciativo que ha surgido EN LAS ISLAS BALEARES...o la cara de sorpresa y compungimiento de algunos que avisados estaban de ke operaciones de este calado estaban en marcha en diversos sitios ( que tal el sabanesismo tragiko por madrid ??)
hay otros que en catalonia ponen carita de rabia mientras su pseudo partido patetiko sigue electoralmente unido a la mafia verdeway por dos carguillos electorales mientras desaparecen del imaginario colecivo ( como se llaman ahora AEIOU, EIAU,AYAYAY )
al final se echa d emenos la unidad de objetivos y organizacional de KKe O pcpe frente a os experimentillos de vividores, flipaos, traidores o vendedores de humo vario
Izquierda Izquierda...cuantas tonterias se cometen en tu nombre

Iñaki Escudero Vázquez ha dit...

Coño, un iluminado del PCPE.
Por Stalin! Santigüense, a la de ya!!!

David Abril ha dit...

Mirau, d'entrada això ja ha servit per convertir aquest post en un fòrum!

Qui li vulgui dir escissió, que li digui escissió, però allò cert és que a Balears tampoc no hi ha ja, a hores d'ara, EU, sinó EAiV (esquerra alternativa i verda).

Fa un any començàrem un camí junts, i malhauradament el procés constituent ha resultat no amb una, sinó en dues forces polítiques diferents. Així ho recollia ahir el DM: "esquerra unida de balears se convertirá hoy en dos partidos". Cadascú que faci la seva interpretació, però que cap d'elles no sigui per negar l'altre.

Pues eso.

Richard ha dit...

Tampoco es una tragedia. Una de las conclusiones posibles y probables de este simulacro de refundación puede ser que realmente en IU hay dos protopartidos con vocación electoral y de representación de un espacio político.

No pasaría nada. Cada cual seguiría su camino e incluso podrían formar coalición electoral en el futuro en algunos lugares.

Realmente ya hay dos grupos diferenciados, el del pce aliado con algunos aparatos territoriales (cuando no son lo mismo) y lo poco que queda de verdes, troskos, socialistas junto a los aparatos territoriales que aún controlan los restos del llamado llamazarismo.

Son dos grupos con vocaciones diferentes que luchan a toda costa por controlar la marca IU donde tienen mayoría.

La verdad es que pensaba que en vista de la debacle del psoe ambas partes pactarian esperar a recoger las migajas electorales y despues decidir qué hace cada grupo pero creo que se están adelantando los acontecimientos y la ruptura alguien la tiene ya preparada.

Así que lo razonable es que vayan saliendo de IloveIU y creando IloveI?.

alex ha dit...

pues parecen ser dos sensibilidades distintas con dos élites diferentes ( al final no es lucha de ideas sino de carguillos y esto viene ya desde el PCUS la verdad)
si en Grecia esta el KKE y ese engendro conocido como Synaspismos y en portugal PCP ( no pcpe...era una errata) y otro engendro mafioso como el Bloco.... en españa podria haber espacio para el PCE ortodoxo e integro y toda la basura Iniciativa ecochachi de la nada aunke viendo los ultimos resultados electorales no creo quie haya pa tanto vividor y chupoptero de la cosa politika la verdad y en el fondo casi que uno se alegra la verdad

por cierto , en EUIA a quien se santiguan ?? al POR ? al PCC ? al Per ? al Pir? al Psuc viu al mort a revolta global ?? si hay mas facciones que militantes por favor ¡¡¡¡¡¡vaya tropa de indocumentados

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Esa simplificación no tiene ningún sentido. En Baleares, Grosske (que era el candidato a coordinador de IU por IU Abierta) se mantiene en EUIB con la lealtad que siempre ha tenido.

No, simplemente hay gente que no quiere ser minoría y que cuano lo son prefieren romper el Scatergoris. De esos hay en todos los grupos internos. Y de la gente leal que se cree un proyecto unitario y plural no sólo de boquilla hay una gran mayoría que también puebla todas las minorías.

Richard ha dit...

Si no fuera porque las expectativas electorales son suficientes para calmar a las direcciones de los diversos grupos IU se habría partido ya.

Dentro del microcosmos de IU Abierta algunos han decidido saltar ahora y otros esperarán a ver los resultados electorales. Los leales de ahora se llevarán los cargos cuando decidan dejar IU.

Lo mismo que harían (o harán) quienes se agrupan en torno al pce si no tuvieran el control de la marca IU.

IU ya no es más que una marca electoral con diferentes franquicias. Lo del proyecto unitario y plural no se lo cree nadie, ni el que lo ha escrito más arriba. Lo que no quita que se puede ir en coalición electoral como en Cataluña.

Pero que no es una rareza hispana, más bien es la norma europea.

Anònim ha dit...

¡Qué verguenza Hugo! No tengo palabras

Hugo Martínez Abarca ha dit...

Pues vaya, Anònim, siento que te de vergüenza, aunque como no tienes palabras yo no pueda tener respuestas ni explicaciones.

Anònim ha dit...

Una inesperada víctima colateral: Don Ricardo, creador del agregador ILoveIU y timonel de A sueldo de Moscú, abandona ILoveIU.

Con todas las escisiones presentes y futuras, que vendrán más, se puede hacer un nuevo agregador de blogs, algo así como Izquierda SXXI (subtítulo, más allá del psoe y del pce: La izquierda del siglo XXI).

Anònim ha dit...

Iñaki,

No sé si coneixes la realitat socio-política de les Illes Balears, però el PSM, el partit nacionalista d'esquerres i ecologista que es colaiga amb Iniciativa d'Esquerres fa trenta anys que té representació parlamentària a les Balears i un centenar de regidors i mitja dotzena d'alcaldes. Minoritari, no és...cosa que sí és EUiA.