Màquina traductora

divendres, 11 de juny del 2010

SI PABLO IGLESIAS LEVANTARA LA CABEZA...

Els companys del PSOE celebren els seus 100 anys de presència parlamentària a l'Estat Espanyol. Ahir honoraven Pablo Iglesias, i avui probablement aprovin un projecte de reforma laboral que sobretot reclamen la patronal i les instàncies financeres, i que no té altres objectius que abaratir (encara més) els acomiadaments i llevar poder no als sindicats (que com primer els immigrants, i després els funcionaris, són un chivo expiatorio fàcil), sinó a la negociació col·lectiva (de tots). La qual cosa és encara donar més poder al patró, a la patronal, que sense intermediaris podrà fer ús de la seva força davant uns assalariats i assalariades que cada vegada tenim, tenen, menys drets.

Retard de l'edat de jubilació, reforma laboral, retalls del sector públic... Des de l'esquerra alternativa sempre havíem tengut clar que els companys socialdemòcrates apostaven per mantenir el sistema, però el seu paper en aquest moment històric és de preservació del poder establert. La injecció econòmica que aprovaren (amb el suport del PP) a l'inici de la crisi és la injecció que ara hauria de menester el sector públic, i especialment els Ajuntaments. I d'economia "verda", si ha de dependre del mateix criteri de negoci que per a les qüestions laborals, ja ens en podem oblidar.

Una celebració com la d'ahir és un bon moment per rectificar. De no fer-ho, s'afegirà encara més confusió a uns votants als que ja els costa distingir entre la dreta i l'esquerra, i la lliçó d'Holanda, amb un 60% d'abstenció i una nova crescuda de la ultradreta, és evident. Amb això no dic que el PSOE ens hagi de fer cas, però si més no, que facin cas de l'ideari socialista, socialdemòcrata o si voleu, senzillament reformista.

Idò això: que no es pot celebrar el socialisme amb una reforma laboral que va contra els interessos i els drets de la gent treballadora.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

David, si te has ido de EU ¿qué haces en este agregador?

David Abril ha dit...

Para tu tranquilidad y sectarismo, ya he pedido la baja. Salud y socialismo (por el que seguiré luchando con otras siglas).

Anònim ha dit...

Y si el Che levantara la suya, te cortaría la tuya...

Diego Fernández Magdaleno ha dit...

Este Anònim tiene un extraño sentido de la democracia. Además iloveiu es un agregador, según dice, de Izquierda Unida "y su entorno".

Anònim ha dit...

Ale, ya estais casi en el PSM... super de izquierdas y alternativos sois...quizas dentro de poco hasta vayais con UM a algunas elecciones, no seria la primera vez para los de Sampol... es que me parto la caja...

Guillem Caldentey Crego ha dit...

Benvolgut David,

Guillem Caldentey Crego ha dit...

Benvolgut David,
Només volia expresar-te, i he trobat que aquesta era l'entrada del teu blog més adient, encara que sigui un poc antiga, la meva gran decepció en veure un dels més significats militants d'IdE votant a favor al Consell de Mallorca de la retallada salariat dels treballadors d'aquella institució, i més encara els seus retrets al representant d'Esquerra per haver-hi votat en contra. És per això, que s'ha creat un nou partit amb voluntat de diferenciar-se del sectarisme stalinista d'EU i el seu tradicional pactisme amb el psoe?
Jo, com a regidor, també vaig votar en contra d'aquesta mesura.
Aquesta legislatura, capitulació rera capitulació davant les pressions de la dreta (UM, psoe), està capolant la militància i els quadres de l'esquerra, i no res no indica que cap partit ni dirigència hagi de "transformar-se" i "refundar-se" de tal manera que en el futur les coses es facin de manera diferent, marcant les línies que clarament no es poden traspassar en defensa dels treballadors i del medi ambient. Això ja ho sabíem d'EU i PSM fa temps, també d'Els Verds i, ara, d'IdE. Em sap molt de greu. Hem quedat fora aixopluc; haurem de considerar seriosament tancar la paradeta.
Salutacions,

G. Caldentey

David Abril ha dit...

Hola guillem!
La mesura del Consell no és ni més ni menys que aplicar uns retalls que ja estan decretats, i que governàs qui governàs, hauria de fer.
La posició del company d'erc no ha estat coherent, sinó en tot cas deslleial amb la resta de companys del bloc, i a més sense avisar.
Què hi guanya, votant amb el pp?
A més, aquesta batalla contra els retalls de drets i serveis públics no es guanya a la institució, sinó al carrer i a les instàncies globals, i allà, no sé si ens trobarem amb els d'erc.
Salut!