Màquina traductora

dimecres, 4 de novembre del 2009

RÈCORD DE PERSONES SENSE FEINA, NOU RÈCORD D’INJUSTÍCIA SOCIAL

Ahir es varen donar a conèixer les dades de l’atur corresponents al mes d’octubre, que es situen en 81.683 persones, una pujada de més del 13% en relació al mes de setembre, que confirma un acabament anticipat de la temporada turística i per tant, un augment de l’estacionalitat. Segons denuncien els sindicats,la comparació amb les dades d’arreu l’Estat ens mostra que la situació de les Illes és pitjor, atès que a Espanya l’afiliació baixa en un any en un -5,34% i l’atur puja un 35,14%. Cal recordar, a més a més, que al voltant del 30% de les persones demandants de feina no disposen de cap mena de prestació, la qual cosa fa preveure una tardor i hivern molt durs per a milers de famílies a les Illes Balears.

És evident que s’hauran de reforçar les mesures extraordinàries per fer front a la crisi, per pal·liar la situació de les persones que estan amb pitjors condicions, però també s’ha de treballar en la línia de canviar la lògica d’un sistema productiu que no té cap mena d’escrúpols en tractar els treballadors i treballadores com a clínex quan les previsions “no surten”, o també, encara que això s’obvïi, perquè alguns s’han dedicat a invertir els beneficis de l’hoteleria al Carib i altres països empobrits on hi ha més “oportunitat” de negoci, o senzillament, pel que fa a la construcció, han dilapidat les incalculables plusvàlues en patrimoni privat i inversions financeres.

La signatura ahir del Tractat de Lisboa per part del president de la República Txeca sembla que donarà el “sus” definitiu a la posada en funcionament del Tractat, que substitueix l’anterior projecte de Constitució europea, que havia estat rebutjat en referèndum per diversos països. Justament quan és més necessària una visió social i mediambientalment sostenible d’Europa, és quan es reforça un dels intruments al servei de les polítiques neoliberals i les seves receptes de sempre: menys drets, menys despesa social, privatització de serveis públics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon día .
Volem fer saber , que a més de la penya Anti-feixista Revolta , el Club Esportiu Atlètic Balears compte amb una nova penya :
CCCP
Sereu benvinguts .
SALUT ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡