Màquina traductora

dimarts, 10 de novembre del 2009

TROBALLES MAFIOSES

Només faltava la banda sonora d’”El Padrino”, amb els escorcolls policials de l’altre dia al “palacete” de Matas. Matas sent que la seva intimitat ha estat violada, quan la policia sembla que es va trobar, entre altres coses, amb dossiers sobre gent del seu propi partit i d’altres partits. Contradictori, no? ...Si això no és una pràctica mafiosa (més), que algú per favor m’ho raoni.

El PP està fent el ridícul en la seva defensa a ultrança de l’expresident, a pesar que les evidències sobre el seu enriquiment personal són cada vegada més grans (la darrera, que només ha pogut justificar el 5% de la milionària reforma del “palacete” amb fatures), independentment de com avanci la investigació judicial. Dissabte des d’EU vàrem convidar el PP a suspendre de militància Matas (ja que no se’l pot dimitir de res), és a dir, a tractar-lo en igualtat de condicions que altres afiliats implicats en pressumptes casos de corrupció, com ara amb l'escàndol del CDEIB.

I mentre alguns s’han enriquit, el dia d’ahir ens deixava amb una notícia dura, duríssima, l'intent d’autolesió d’un treballador a la seu de CCOO a Palma, que es va intentar cremar “a lo bonzo”. Es tracta d'una mostra clara de la desesperació que viuen molts treballadors i treballadores davant l'empitjorament de les seves condicions de vida arran de la pèrdua de la feina, la manca d'ingressos i, sobretot, la manca de perspectives de futur. Si a l'anterior crisi econòmica es va obrir pas a una nova etapa històrica on s'ha acabat allò de la "feina per a tota la vida" que havien viscut els nostres pares, amb aquesta s'obri la porta a una incertesa absoluta sobre el seu projecte vital. Aquest intent d'autolesió és un toc d'atenció a aquells que s'entesten en minimitzar els efectes de la crisi, i una crida a posar les persones en el primer terme de les prioritats polítiques.